Chateau Migraine

Naam van de baan: CHATEAU MIGRAINE
Onderwerp: Frans Sfeerbaantje
Schaal: H0 - 1/87
Tijdperk: IV - V
Besturing: Lenz, Digitaal, 2 rail

Chateau Migraine is onze twaalfde modelbaan die wij opstarten in ons nieuw lokaal !  Inderdaad, sinds onze verhuis, en de nodige verbouwingen, zijn wij van start gegaan met tal van nieuwe modelbanen in verschillende schalen.

Chateau Migraine is een klein maar fijn modelbaantje worden, waar de nadruk op sfeer en detaillering ligt. Het basisplan is relatief eenvoudig, de gebouwen en dergelijke worden bijeengezocht (want alles gebaseerd op echte gebouwen en situaties).  

Net zoals bij "Union Chocolatière du Pays de Waes" kozen we ook hier voor een zeer smakelijk onderwerp. Weliswaar net zoals chocolade niet bijster goed voor onze lijn, maar het is toch zoooo lekker !

Verdere info volgt !!!

Anno 2022:

Na vele tientallen tentoonstellingen in België, Nederland, Zwitserland, UK, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg, heeft onze Chateau Migraine aardig afgezien van de verle verplaatsingen. een grondige update drong zich dan ook op!

Momenteel maken wij een grote revisie van onze favoriete modulebaan, om zo klaar te zijn voor de grote tentoonstelling van onze vrienden van MSKK Oostende in juni 2022.  En er volgen nog vele tentoonstellingen in de komende jaren voor Chateau Migraine. Er zijn al een tiental boekingen binnen voor de komende periode!


Een impressie van deze baan kan u in het filmpje hieronder bekijken (Beeldmateriaal: DLoc576)

Foto's: MSC Het Spoor, Andrew Burham & Bruno Marschang

Chateau Migraine heeft deelgenomen aan volgende volgende expo's:
MSM Modelspoorexpo 2018,  Warleyshow Birmingham 2018,  Nederlandse Modelspoordagen 2019, RAIL 2019, Modeltrain Luxembourg 2019, Trainsmania 2019, Remise Fest Hochdorf (Zwitserland) 2019, Nederlandse Smalspoordagen (Katwijk), RAMMA 2019, Euromodelbouw 2019 (Genk), Modelbouw expo Gangelt (D), Canterbury 2020.

Covid-19 heeft helaas wat roet in het eten gegooid, maar volgende expo's staat nog op de planning:
Intermodellbau Dortmund (D), Toul Expo (FR), Railexpo (Chartres), Ashford (UK), Farnham District (UK), Chambery (FR), Eurospoor (NL), ...  Zeker nog niet de laatste expo voor onze kleinste!

Chateau Migraine Publicaties:
Contintental Modeller (November 2018)
Modelspoormagazine (februari 2019) - met coverfoto
LOKI magazine - vernoeming Chateau Migraine met Foto in het verslag over JungLinster
Le Train - 374 (Juni 2019)
Eisenbahn Journal (Juli 2019)
Loco Revu 866 (september 2019) - met coverfoto

Chateau Migraine werd door de lezers van Modelspoor Magazine verkozen tot Model van het jaar 2019, categorie 'Modelspoorwegen':

Klik op onderstaande foto('s) om de fotogalerij te openen.

Indien u deze baan graag wenst uit te nodigen kan u hieronder het contactformulier invullen.

 

Gegevens

Bericht

Anti-robot verificatie

* verplichte velden