Wil je lid worden van onze vereniging ?

Lid worden van onze vereniging?

Iedere modelspoorliefhebber kan lid worden van onze vereniging. Je hoeft niet eens veel te kennen of te weten, maar ook mensen die er veel over kennen en weten, mensen die bedreven zijn in modelbouw algemeen, en modeltreinen in het bijzonder, zijn van harte welkom. Onze club telt mensen vanuit alle windstreken. Mensen vanuit Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Brussel, Antwerpen, Nederland,... Zij vinden het allemaal de moeite waard om naar Sint-Niklaas te komen voor de gezellige sfeer binnen de vereniging, waar uiteraard ook flink wordt gewerkt aan de verschillende projecten.

Hoe word ik lid ?

Heb je interesse, dan zijn er enkele manieren om lid te worden. U vult onderaan het aanvraagformulier in met wat info over uzelf.  Of U komt gewoon even langs op een van onze werkavonden, dinsdag of vrijdag, tussen 20.00 en 22.00 uur. Meld u even aan bij de bar en daar zal U direct bij de juiste persoon terechtkomen. Wij geven U een rondleiding door de lokalen, alle lopende projecten en alle info over de werking, de workshops, de uitstappen, enzomeer. Je kan dan zelf bepalen of je lid wil worden.

Waarom lid worden ?

Als lid kan je genieten van al onze kennis en voordelen van de club.  Volgens jouw eigen interesses word je in een aantal werkgroepen voorgesteld, waarbij je je vrijblijvend kan aansluiten. Als lid heb je ook toegang tot deelname van alle workshops die je interessant vindt! De workshops worden regelmatig georganiseerd volgens vraag en interesse van de leden. De workshops gaan over alle facetten van onze hobby.  Ervaren mensen leren je al de technieken en mogelijkheden van de modelbaan. Op een vlotte en spontane wijze krijg je verschillende mogelijkheden voor de bouw van je eigen modelbaan. Ongetwijfeld steek je hier veel van op!

Lid zijn omhelst eveneens het gebruik van de verschillende materialen en machines in de club. Je wordt geadviseerd door collega's voor de aankoop van eventuele modellen. Soms is er een gezamenlijke aankoop van modellen, dit uiteraard aan voordelige prijzen, op vertoon van je lidkaart! Als lid krijg je ook de mogelijkheid om materialen aan te kopen aan aankoopprijs, bijvoorbeeld plasticard, afgietsels, enzomeer.

Deelname aan workshops, info-avonden, voorstellingen, demonstraties, enzomeer, is inbegrepen in het jaarlijks lidgeld.

En onze club biedt nog tal van andere voordelen! Kom langs om ze te ontdekken.

Wat moet ik kunnen ...?

Dat bepaal je zelf. Ben je nieuw in de modeltreinwereld, dan kunnen wij je er alles over vertellen, aanleren en wegwijs maken. Heb je een beetje ervaring, dan kan je die bij ons verder uitwerken en verfijnen, in elke richting die je wenst. Ben je specialist, dan kan je ongetwijfeld ons veel leren. De bedoeling is om steeds bij te leren, specifieke vaardigheden aan te leren en jouw ervaringen te delen met andere clubleden. Hierdoor helpt iedereen iedereen.

Wat met mijn eigen treinen ?

De modelbanen in de club zijn eigendom van de vereniging. Het rijdend materiaal is echter van de leden zelf.  Je kan dus je eigen materiaal meebrengen en op de verschillende modelbanen rijden. Zo is er elke eerste dinsdag en vrijdag van de maand onze RIJ-AVOND. Op deze avonden kunnen alle leden met hun materiaal op de banen rijden. Andere werkavonden zijn voorbehouden om aan de banen te werken, en heeft het rijden geen voorrang.  Uiteraard beschikt de club ook over enkele loks en wagons, maar deze dienen hoofdzakelijk om te testrijden.

Waarom moet ik in jullie club komen?

Als geïnteresseerde modelbouwer heb je waarschijnlijk thuis al wat met treinen te maken. Maar op een gegeven moment kom je toch aan een of ander onoverkomelijk obstakel met je eigen modelbaan. Slechts weinig mensen kunnen van a tot z een modelbaan bouwen. Daarvoor biedt onze club je alle mogelijkheden om je eigen baan verder af te werken. Je leert hier de nodige technieken, methodes en mogelijkheden van modelbouw. Je deelt je ervaringen met collega’s. We leren van en met elkaar.

Waar en wanneer ...?

Onze werkavonden zijn alle dins- en vrijdagavonden. Vanaf 19.00 uur zijn de lokalen geopend. Sluitingsuur is niet bepaald (!!!) Ook elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 17.00 uur. Sinds mei 2013 zijn wij gehuisvest in een nieuw en veel groter clublokaal (en werd tevens in eigendom verworven in 2018), gelegen aan de Zamanstraat 51a te Sint Niklaas, de hoofdingang is echter aan de parking Zwijgershoek, waar we een ruime parking hebben. De parking is gratis, behalve op zaterdagen, dan is het betalend parkeren!  Een plan vind je op deze website. Je kan NIET binnen via Zamanstraat, dat is enkel ons postadres!

Wat kost dat ...?

Het lidgeld bedraagt € 125. Dit wordt betaald in januari van elk werkingsjaar. Wie in de loop van het jaar lid wordt, betaalt enkel vanaf de maand dat je lid wordt, dit wordt verrekend naar de resterende maanden van dat werkingsjaar.  En voor deze € 125 krijg je waar voor je geld!

Overtuigd?

Meer info of direct lid worden? Vul hieronder het formulier in, we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

Gegevens

Bericht

Anti-robot verificatie

* verplichte velden