Wil je lid of steunend lid worden van onze vereniging ?

Lid worden van de grootste modeltreinclub van België:

Lid van een vereniging worden is niets voor u? U heeft geen goede ervaring met clubwerking? Dan kent u msc HET SPOOR vzw nog niet! Bij ons krijgt u niet alleen veel waar voor uw geld, maar kan u ongedwongen en op uw eigen tempo uw hobby beoefenen. Onze clubwerking zeer informeel en uitgebreid, u heeft bij ons geen verplichtingen, en u leert er alles over de modelspoorhobby, op uw eigen ritme en interesse. U kan er uw hobby beleven op een vlotte, spontane en ongedwongen manier. Er wordt binnen de werkgroepen van elke modelbaan beslist wie wat wil/kan doen. Bij msc HET SPOOR vzw is het niet het bestuur dat beslist wie wat doet!

Als u interesse heeft om lid te worden van onze vereniging kan u gerust eens volledig vrijblijvend langskomen, om de sfeer eens op te snuiven, de vele activiteiten te aanschouwen, en te praten met onze leden. U kan langskomen op een gewone werkavond van onze vereniging, dus op een dinsdag of vrijdag avond vanaf 19.30 uur. In dat laatste geval is het best om vooraf even een mailtje te sturen aan bestuur@msc-hetspoor.be , en even uw bezoek aan te kondigen. Zo kunnen wij u op de beste manier ontvangen en u een rondleiding geven en de nodige info verschaffen.  Daarna kan u zelf beslissen of u al dan niet lid wenst te worden van onze vereniging, die inmiddels bijna 140 leden telt!

Laat u zeker niet afschrikken door de kennis en kunde van onze leden, door het enorme aanbod aan modelbanen in alle schalen, door de grote activiteitsgraad van onze leden, of door de drukte op de werkavonden. Wij zijn allemaal klein en voorzichtig begonnen ;-).   Bij een eerste bezoek lijkt het misschien overdonderend, maar u zal merken dat je onmiddelijk wordt opgenomen door de leden, de open en vriendelijke sfeer. In een ongedwongen sfeer leer je de technieken, methodes en kennis over alle onderdelen van de modelbouw, en deze kennis wordt vlot en vrij gedeeld door onze leden.

Wat je kent, of nog niet kent, ben je van in de buurt, of juist van (heel) ver weg, het speelt hier allemaal geen rol. Iedere modelspoorliefhebber vind hier wel zijn zin!   Het feit dat onze leden uit alle hoeken van het land komen, en zelfs uit onze buurlanden, bewijst dit. msc HET SPOOR vzw is "The place to be" als je je hobby ten volle wil uitoefenen, als je wil bijleren, als je kennis wil opdoen, of kennis wil delen.  Als je lessen, workshops wil volgen, als je problemen hebt om thuis je modelbaan op te bouwen, als je problemen of vragen hebt over besturing, zowel digitaal als analoog. Kortom, je wil wat leren of je wil antwoord op je vele vragen, slechts één oplossing: lid worden van msc HET SPOOR vzw.

Bij msc HET SPOOR vzw geen verplichtingen om te moeten werken aan een of ander project tegen uw zin, zoals het helaas bij sommige verenigingen gebeurt!  U kiest ZELF bij welke werkgroep u wenst actief te zijn, en u bepaalt zelf uw bijdrage aan de projecten, hoe groot of klein deze ook mag zijn. Bij ons krijgt u geen opdrachten, maar kan u op eigen tempo uw hobby uitoefenen. Het bestuur beslist niet wat u moet doen, dat beslist u zelf! wij willen enkel dat u zich goed voelt tussen onze leden, en dat u de mogelijkheid krijgt om bij te leren!

Waarom lid worden ?

Als lid kan je genieten van al onze kennis en voordelen van de club.  Volgens jouw eigen interesses word je in een aantal werkgroepen voorgesteld, waarbij je je vrijblijvend kan aansluiten. Als lid heb je ook toegang tot gratis deelname van alle workshops die je interessant vindt! De workshops worden georganiseerd volgens vraag en interesse van de leden. De workshops gaan over alle facetten van onze hobby.  Ervaren mensen leren je al de technieken en mogelijkheden van de modelbaan. Alles wordt aangeleerd, en niet alleen theoretisch! Onze opleidingen zijn erg doelgericht en zitten vol praktijk, dus even zelf de handjes uit de mouwen steken! Ongetwijfeld steek je hier erg veel van op!

Als lid kan je meewerken aan de vele projecten, zowel beginnende projecten als bestaande lopende projecten. Keuze genoeg, zowel in schaal als tijdperk!

Lid zijn omhelst eveneens het gebruik van de verschillende materialen en machines in de club. Je wordt geadviseerd door collega's over de bouw van uw eigen modelbaan thuis, over technische en praktische problemen van onze hobby, voor de aankoop van eventuele modellen, enzomeer. Er zijn gezamenlijke groepsaankopen van lokomotieven, wagons, materialen enzomeer, dit uiteraard aan voordelige prijzen! 

Deelname aan workshops, info-avonden, voorstellingen, demonstraties, enzomeer, is inbegrepen in uw jaarlijks lidgeld.

En onze club biedt nog tal van andere voordelen! Kom langs om ze te ontdekken.

Wat moet ik kunnen ...?

Dat bepaal je zelf. Ben je nieuw in de modeltreinwereld, dan kunnen wij je er alles over vertellen, aanleren en wegwijs maken. Heb je een beetje ervaring, dan kan je die bij ons verder uitwerken en verfijnen, in elke richting die je wenst. Ben je specialist, dan kan je ongetwijfeld ons veel leren. De bedoeling is om steeds bij te leren, specifieke vaardigheden aan te leren en jouw ervaringen te delen met andere clubleden. Hierdoor helpt iedereen iedereen, en worden alle leden er wijzer van!

 

Waarom moet ik in jullie club komen?

Als geïnteresseerde modelbouwer heb je waarschijnlijk thuis al wat met treinen te maken. Maar op een gegeven moment kom je toch aan een of ander onoverkomelijk obstakel met je eigen modelbaan. Slechts weinig mensen kunnen van a tot z een modelbaan bouwen. Daarvoor biedt onze club je alle mogelijkheden om je eigen baan verder af te werken. Je leert hier de nodige technieken, methodes en mogelijkheden van modelbouw. Je deelt je ervaringen met collega’s. We leren met en van elkaar.

Waar en wanneer ...?

Onze werkavonden zijn alle dins- en vrijdagavonden. Vanaf 19.00 uur zijn de lokalen geopend. Sluitingsuur is niet bepaald (!!!) Ook elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 17.00 uur. Sinds mei 2013 zijn wij gehuisvest in een nieuw en veel groter clublokaal (en werd tevens in eigendom verworven in 2018), gelegen aan de Zamanstraat 51a te Sint Niklaas, de hoofdingang is echter aan de parking Zwijgershoek, waar we een ruime parking hebben. De parking is gratis, behalve op zaterdagen, dan is het betalend parkeren!  Een plan vind je op deze website. Je kan NIET binnen via Zamanstraat, dat is enkel ons postadres!

Wat kost dat ...?

Het lidgeld bedraagt € 125. Dit wordt betaald in januari van elk werkingsjaar. Wie in de loop van het jaar lid wordt, betaald enkel vanaf de maand dat je lid wordt, dit wordt verrekend naar de resterende maanden van dat werkingsjaar.  En voor deze € 125 krijg je waar voor je geld!

STEUNEND LIDMAATSCHAP:

Als u al dat geweld eerder wat van op afstand (de bar) wil bekijken, en u niet echt actief wenst mee te werken, dan is een steunend lidmaatschap misschien iets voor u? 

Heb je weinig tijd, woon je te ver (?) of wil je gewoon onze vereniging steunen, dan kan je ook steunend lid worden van msc HET SPOOR vzw. Voor 50,-€ per jaar kan je genieten van de vele voordelen van onze vereniging, en word je constant op de hoogte gehouden van alle activiteiten, groepsaankopen, evenementen, uitstappen, enzomeer.

Je kan als steunend lid echter niet meewerken aan de vele projecten, ook niet rijden met uw eigen materiaal op onze rijdagen, niet deelnemen aan de vergaderingen van de werkgroepen, en uiteraard heeft u geen stemrecht in de Algemene Vergadering.

Verder heb je wel een flink aantal voordelen, en veel waar voor je geld. Je krijgt gratis toegang tot alle evenementen die door msc HET SPOOR worden georganiseerd, zoals MOBEXPO, clubtentoonstelling, ruilbeurzen, uitstappen, enzomeer. Je kan ook genieten van de voordelen van onze groepsaankopen van treingerelateerde materialen, zoals nieuw uit te komen modellen, bouwmaterialen (bv. Plasticard, polystyreen, forex, Slaters, enzomeer)

Als steunend lid ben je natuurlijk beperkt in bepaalde activiteiten binnen onze vereniging, maar het biedt u alvast erg veel opportuniteiten, zoals gratis toegang op onze evenementen, de groepsaankopen van onze vereniging, toegang tot de “leden-pagina’s” op onze website, en constant toegang tijdens de openingen van ons lokaal.                                                                                                             Mocht u interesse hebben in een “steunend lidmaatschap”, en wat dat exact inhoudt, stuur even een mailtje naar  info@msc-hetspoor.be  en wij zenden u de lijst met de voorwaarden.

U kan trouwens op elk gewenst moment ook overstappen van steunend naar volwaardig lid.

Overtuigd om lid of steunend lid te worden?

Meer info of direct lid worden? Vul hieronder het formulier in, we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

Gegevens

Bericht

Anti-robot verificatie

* verplichte velden