Jeugdwerking

Ben je tussen de 8 en 16 jaar?
Ben je gebeten door alles wat met treinen te maken heeft?
Dan hebben WIJ de oplossing!

MSC Het Spoor is sinds 2017 gestart met een jeugdwerking. Hier kan je alles wat met modeltreinen te maken heeft ontdekken.
Heb je altijd al willen weten, hoe een treinbaan gebouwd wordt, dan is onze jeugdwerking dé ideale oplossing. De jeugdwerking gaat door, iedere eerste zondagvvan de maand (Groep 1: 9u - 10u30, Groep 2: 11u - 12u30). Een deelname kost € 5,00. Hiervoor krijgen de kinderen een drankje en een spaarpunt waarmee ze een wagon kunnen bijelkaar sparen.

De activiteiten zijn zeer uiteenlopend. Zo werden er reeds 2 modelbanen gebouwd, uitsluitend door de jeugd (met hulp van begeleiders), leerden ze bomen maken, leerden solderen, elektronica, sporen leggen, ... Er wordt ook zo goed mogelijk ingespeeld op de noden en vragen van de jeugd zelf.
Door de sterke groei van het aantal jeugdleden is er vanaf 2020 beslist om in plaats van een modelbaan te bouwen en modulebaan te bouwen (Dit is een modelbaan bestaande uit verschillende aparte bakken die aan elkaar gekoppeld kunnen worden). Dit geeft elk jeugdlid meer mogelijkheden, zo kan ieder jeugdlid zijn eigen bak opbouwen en alle stappen van de hobby doorlopen.

Ook is het mogelijk om van de jeugdwerking door te vloeien naar de reguliere clubwerking.

Heb je interesse om deel te nemen aan de jeugdwerking, graag op voorhand contacteren via het contactformulier.

Resterende data jeugdwerking 2023 (iedere eerste zondag van de maand):

  • 7 januari
  • 4 februari
  • 3 maart
  • 7 april
  • 5 mei
  • 2 juni

Hier een paar sfeerbeelden (Meer foto's vind je HIER):